Zelfstandig leren reizen met de training MEE Op Weg

Heb je een kind of cliënt met een beperking die ouder is dan 12 jaar? En die wil leren om zelfstandig te reizen met het openbaar vervoer of de fiets?  Woon je in Den Haag of de regio Holland-Rijnland? Meld hem of haar dan aan voor de training MEE Op Weg. We hebben weer plek voor toekomstige reizigers!

Veel mensen met een beperking reizen al vanaf jonge leeftijd met het ‘speciaal’ vervoer naar school, een vrijetijdsbesteding of naar andere voorzieningen. Het reizen met ‘het busje’ of met de taxi is vanzelfsprekend geworden. Aan de ene kant zorgt dit speciaal vervoer ervoor dat mensen komen waar ze moeten zijn. Aan de andere kant blijven mensen op deze manier afhankelijk van het speciaal vervoer of anderen, terwijl zij misschien wel in staat zijn te leren zelfstandig met het openbaar vervoer te reizen.

Zelfstandig reizen is belangrijk

Het is onze missie om ervoor te zorgen dat mensen met een beperking mee kunnen doen in onze samenleving. Zelfstandig kunnen reizen is daarbij belangrijk. Het geeft meer vrijheid en dus ook mogelijkheden voor spontane acties. Zoals ’s avonds besluiten om met je vrienden naar de film te gaan. MEE wil denken in kansen en mogelijkheden, in plaats van beperkingen. Met de creatieve oplossingen en ondersteuning van MEE op Weg bereiken de deelnemers een waardevol resultaat.

Voor wie is MEE Op Weg bedoeld?

Het project is voor iedereen vanaf 12 jaar met een beperking die zelfstandig wil leren reizen. Het kan iemand zijn met een lichamelijke of verstandelijke beperking, autisme, chronische ziekte of niet-aangeboren hersenletsel.

Regio Den Haag:

Let op, in dit geval kunnen alleen mensen die in Den Haag wonen zich opgeven. De gemeente Den Haag heeft ons dit jaar ruimte gegeven voor 15 trainingen voor kinderen in het leerlingenvervoer en 25 trainingen voor wie hier baat bij heeft.
De trainingen zijn voor de deelnemers gratis.

Regio Holland-Rijnland:

MEE op Weg is alleen voor inwoners uit gemeente Alphen a.d. Rijn, Katwijk, Noordwijk/Noordwijkerhout, HLT (Hillegom, Lisse en Teylingen).
Mensen uit andere gemeenten kunnen een offerte opvragen en deze indienen bij de betreffende gemeente. Bij goedkeuring door het WMO-loket kan de training in gang gezet worden.

Wil je je aanmelden, meer informatie over de training of heb je cliënten die baat kunnen hebben bij deze training? Neem dan contact op met:

Jose Lüling, coördinator MEE Op Weg Den Haag, Tel. 06 10784893, j.luling@meezhn.nl
Annemarie Brugman, consulent MEE Op Weg Den Haag, Tel. 06 10657705, a.brugman@vtvzhn.nl
Esther Donath, coördinator MEE op Weg Holland-Rijnland, Tel. 06-10733850, e.donath@vtvzhn.nl


Woon je in een andere gemeente en heb je ook belangstelling voor een training MEE op weg? Vul dan dit formulier in.