Wie ben ik en wie ken ik

‘Wie ben ik en wie ken ik?’ is bedoeld voor iedereen vanaf 18 jaar met een lichte beperking en/of autisme. Wil je meer vrienden maken? Beter contact met je familie onderhouden? Weten wie je kan bellen als je hulp nodig hebt? Dan is dit project iets voor jou! ‘Wie ben ik en wie ken ik’ bestaat uit 2 onderdelen. Het is niet verplicht aan allebei de onderdelen mee te doen, maar het kan wel.

Onderdeel 1: cursus

Bij de cursus ‘Wie ben ik en wie ken ik’? leer je in 6 avonden jezelf beter kennen. Waar ben ik goed in? Wat vind ik belangrijk in vriendschappen? Hoe krijg ik nieuwe contacten? Hoe onderhoud ik goede contacten met familie, collega’s, buren? Ook onderzoek je jouw hartenwens en werk je aan het vervullen hiervan. Je leert wat een netwerk is. En waarom het zo belangrijk is om een netwerk om je heen te hebben. Aan de cursus doen 6 tot 10 deelnemers mee, je leert dus gelijk nieuwe mensen kennen. Er worden oefeningen gedaan met andere deelnemers, zodat je de dingen die je leert gelijk kunt oefenen.

Onderdeel 2: ontmoetingsgroep

In de ontmoetingsgroep ga je samen met anderen gezellige activiteiten doen. Je gaat bijvoorbeeld naar de film, iets drinken of bowlen. Wat precies bepaal je samen met de anderen in de groep. Een vrijwilliger helpt jullie bij het organiseren van de avonden. Het is de bedoeling dat jullie als groep zoveel mogelijk zelf doen, maar als het niet lukt is de vrijwilliger er om jullie weer op weg te helpen. Bij de kennismaking kunnen we kijken wat je wensen zijn en waar jij het meest kan leren. De ontmoetingsgroep loopt via VTV Den Haag.

Interesse?

Heb je interesse in deze training dan kun je dat via de knop hieronder aan ons laten weten.

Waar
In Den Haag en Delft.

Meer info
Wordt een cursus, training of ontmoetingsgroep niet aangeboden in uw gemeente? Of wilt u meer info? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.