• MEE sliderafbeelding - twee jonge vrouwen

Vriendschap, relaties & seksualiteit

Is vriendschap belangrijk voor jou? De meeste mensen hebben graag vrienden. Maar niet iedereen vindt het makkelijk om vrienden te maken. En wat is het verschil tussen een vriendschap en een relatie? Dat leer je in deze cursus. Verder we gaan het hebben over seks. Hoeveel weet jij eigenlijk over seks? Vriendschap, relaties en seksualiteit! Drie hele belangrijke zaken in het leven van mensen.

Doel

In deze cursus leer je over vriendschap, relaties en seksualiteit, zodat je beter begrijpt wat ze voor jou betekenen en hoe je ermee om kunt gaan. We gaan samen ontdekken hoe je prettige en veilige relaties en ervaringen kunt opbouwen, die passen bij wie jij bent en wat jij wilt.

Voor wie

Deze cursus is voor iedereen met een (licht) verstandelijke beperking of mensen met een autisme spectrum stoornis die meer willen weten over zijn of haar eigen lijf en seksualiteit.

Inhoud

We gaan in deze cursus met elkaar praten over vriendschap en wat het verschil is als je een speciale vriend hebt.

  • Wanneer heb je eigenlijk verkering? En moet je dan alles maar leuk vinden of kun je ook ‘nee’ zeggen?
  • Vrijen kun je alleen doen, maar ook samen. Hoe moet dat dan? En hoe doe je dit veilig?

Verder gaan we in gesprek over seks, wensen en grenzen. Het is belangrijk om te weten wat seks kan zijn en wat je zelf wel of niet wilt. Wil je meer weten over seksualiteit, vriendschap en relaties? Ben je nieuwsgierig? Dan is deze cursus wat voor jou!
De cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten van 1 ½ tot 2 uur per bijeenkomst.

Belangstelling?

Heb je belangstelling voor deze cursus dan kun je ons dat laten weten via dit interesseformulier.

Waar
Den Haag, Delft, Leidschendam-Voorburg, Vlaardingen en Zoetermeer.

Meer info
Wordt een cursus, training of ontmoetingsgroep niet aangeboden in uw gemeente? Of wilt u meer info? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.