fbpx
MEE sliderafbeelding - moeder met kind
MEE sliderafbeelding - jongeman
MEE sliderafbeelding - consulent met client
MEE sliderafbeelding - wheeler
MEE sliderafbeelding - meneer
MEE sliderafbeelding - twee mensen in bakkerij
MEE sliderafbeelding - meisje met beperking
MEE sliderafbeelding - twee jonge vrouwen
MEE sliderafbeelding - vrouw in cafe
MEE sliderafbeelding - man aan telefoon

Workshop ‘Teken je MEE?’

Complexe inhoud simpel maken
Als hulpverlener ga je in gesprek met de cliënt, hun netwerk en betrokken hulpverleners. Het kan gebeuren dat de cliënt overspoeld wordt met woorden en moeilijke begrippen. De gesprekken kunnen erg lang duren, je komt niet tot de kern, jullie begrijpen elkaar niet of je komt niet op één lijn bij het maken van een plan van aanpak. Hierdoor gaat de aandacht verloren en haakt de cliënt af.

Om de gesprekken met en ondersteuning aan de cliënt, hun netwerk en betrokken hulpverleners beter te laten verlopen kun je tekeningen inzetten tijdens de gesprekken. Met tekenen breng je makkelijk de dialoog op gang, je komt tot de kern, je bevordert de interactie waardoor er een betere focus is. De creativiteit wordt bevorderd waardoor de cliënt zelf oplossingen kan bedenken, je maakt complexe inhoud simpel, je brengt structuur aan waardoor de cliënt je beter kan volgen, en je zorgt ervoor dat je dezelfde kant opgaat. Daarnaast is tekenen ontzettend leuk en geeft dit energie! Het leuke is dat iedereen kan leren tekenen tijdens het werk: je hoeft helemaal niet goed te kunnen tekenen, het gaat er namelijk om dat je elkaar begrijpt en dat kan met hele simpele tekeningen.

De trainer heeft kennis van en ervaring met tekenen in uiteenlopende werksituaties en met verschillende doelgroepen. De trainer brengt de kennis en ervaring met enthousiasme over, leert de basisprincipes aan en laat zien hoe je het tekenen kan introduceren. Hierdoor kan na de workshop tekenen tijdens het werk inzetten.

Je hoeft geen ervaring te hebben met tekenen voor aanvang van de workshop.

 Klik hier voor de flyer

Aan het einde van de workshop:

  • weet je waarom tekenen goed werkt;
  • kun je tekenen tijdens verschillende fasen van je werk inzetten;
  • kun je emoties en symbolen tekenen;
  • heb je een hoofd vol ideeën en een gereedschapskist vol vaardigheden om mee aan de slag te gaan tijdens hun werk.

Algemeen
MEE levert de trainer, het materiaal en de oefeningen. De training zal op uw locatie worden gegeven, in dit geval zorgt u als opdrachtgever voor een trainingsruimte met tafels en stoelen in U-vorm opstelling, twee flipover borden met papier en koffie en thee.

Meer informatie
Heeft u interesse in deze training of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met accountmanager Marieke Kunz via m.kunz@meezhn.nl of 06-10696776

MEE Zuid-Holland Noord is dé opleider voor de ontwikkeling en overdracht van kennis en innovaties rondom leven met een beperking. We hebben er de laatste inzichten gecombineerd met de beste methodieken en die vertaald naar praktijkgerichte workshops en trainingen. Trainingen over het herkennen van en omgaan met (mensen met) een beperking én het verkennen van mogelijkheden.

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann