fbpx
MEE sliderafbeelding - moeder met kind
MEE sliderafbeelding - jongeman
MEE sliderafbeelding - consulent met client
MEE sliderafbeelding - wheeler
MEE sliderafbeelding - meneer
MEE sliderafbeelding - twee mensen in bakkerij
MEE sliderafbeelding - meisje met beperking
MEE sliderafbeelding - twee jonge vrouwen
MEE sliderafbeelding - vrouw in cafe
MEE sliderafbeelding - man aan telefoon

Ervaar LVB

Ervaren wat een licht verstandelijke beperking is
U bent gewend om veel te praten en veel uitleg te geven. Ondanks uw beste bedoelingen heeft u het idee dat dit bij bepaalde cliënten niet goed werkt. De cliënt komt bijvoorbeeld niet opdagen voor een afspraak. Of voert de gemaakte afspraken niet uit. Mogelijk functioneert deze dan op een licht verstandelijk beperkt niveau. Mensen die functioneren op een licht verstandelijk beperkt niveau vragen een heel ander register aan vaardigheden, bejegening en deskundigheid van professionals.

Tijdens deze praktische workshop ervaart u hoe het is om je staande te moeten houden met een lichte verstandelijke beperking. U gaat zelf ervaren en inzien hoe (onnodig) ingewikkeld deze maatschappij soms is en welke emoties dit kan oproepen. U gaat naar huis met nieuwe inzichten en veel praktische tips die direct toepasbaar zijn in de praktijk.

Voor wie?
Deze workshop is bedoeld voor professionals van sociale wijkteams, afdelingen werk en inkomen van de gemeente, docenten, begeleiders in de zorg en (para)medisch personeel. Maar ook voor medewerkers van bedrijven waar mensen werken met een verstandelijke beperking is deze training uitermate geschikt.

Workshop
In de workshop ervaart u hoe het is om te leven met een lichte verstandelijke beperking. Deze ervaring  wordt vervolgens vertaald naar de werkpraktijk van de deelnemers: wat betekent dit bijvoorbeeld voor de manier van communiceren en de werkprocessen?

Ervaringsdeskundigen
Niemand weet beter dan een ervaringsdeskundige wat in het dagelijks leven wel en niet werkt. Wij werken daarom in onze workshops vaak samen met mensen met een lichte verstandelijke beperking die getraind zijn om hun ervaringen te delen. Zij geven de deelnemers een uniek inkijkje in hun dagelijkse praktijk en problemen.

Locatie
Deze workshop wordt bij u in de organisatie verzorgd. Desgewenst kunnen wij deze workshop voor u ook op een externe locatie organiseren.

Onze trainers
Onze gedreven en bedreven trainers zijn vakinhoudelijke én didactische experts. Ze gebruiken innovatieve en activerende leer- en werkvormen. Ze zijn praktisch en resultaatgericht. U kunt het geleerde dus meteen inzetten in uw eigen organisatie.

Meer informatie
Heeft u interesse in deze training of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met accountmanager Marieke Kunz via m.kunz@meezhn.nl of 06-10696776

MEE Zuid-Holland Noord is dé opleider voor de ontwikkeling en overdracht van kennis en innovaties rondom leven met een beperking. We hebben er de laatste inzichten gecombineerd met de beste methodieken en die vertaald naar praktijkgerichte workshops en trainingen. Trainingen over het herkennen van en omgaan met (mensen met) een beperking én het verkennen van mogelijkheden.

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann