fbpx
MEE sliderafbeelding - moeder met kind
MEE sliderafbeelding - jongeman
MEE sliderafbeelding - consulent met client
MEE sliderafbeelding - wheeler
MEE sliderafbeelding - meneer
MEE sliderafbeelding - twee mensen in bakkerij
MEE sliderafbeelding - meisje met beperking
MEE sliderafbeelding - twee jonge vrouwen
MEE sliderafbeelding - vrouw in cafe
MEE sliderafbeelding - man aan telefoon

Ervaar LVB

U bent gewend om veel te praten en veel uitleg te geven. Ondanks uw beste bedoelingen heeft u het idee dat dit bij bepaalde cliënten niet goed werkt. De cliënt komt bijvoorbeeld niet opdagen voor een afspraak. Of voert de gemaakte afspraken niet uit. Mogelijk functioneert deze dan op een licht verstandelijk beperkt niveau. Mensen die functioneren op een licht verstandelijk beperkt niveau vragen een heel ander register aan vaardigheden, bejegening en deskundigheid van professionals.

Opleidingsprogramma
Tijdens deze praktische workshop ervaart u hoe het is om je staande te moeten houden met een lichte verstandelijke beperking. U gaat zelf ervaren en inzien hoe (onnodig) ingewikkeld deze maatschappij soms is en welke emoties dit kan oproepen. U gaat naar huis met nieuwe inzichten en veel praktische tips die direct toepasbaar zijn in de praktijk.

Ervaringsdeskundigen
Tijdens deze training vertelt indien mogelijk een ervaringsdeskundige zijn/haar verhaal. De deelnemers kunnen vragen stellen en meer te weten komen over hoe het is om een LVB te hebben.

Na deze training

  • Weet u waar mensen met LVB tegenaan kunnen lopen in onze complexe maatschappij.
  • Begrijpt u wat onduidelijke communicatie met je kan doen.
  • Weet u hoe frustrerend het kan zijn als de wereld om je heen te ingewikkeld is.
  • Heeft u handvatten hoe u de communicatie met mensen met een LVB eenvoudiger en makkelijker kunt maken.

Voor wie
Voor professionals en vrijwilligers die in hun werk te maken krijgen met mensen met een LVB. Bijvoorbeeld in de zorg, in het medische domein, maatschappelijke instellingen en welzijn. Diverse afdelingen van de gemeente zoals Werk en Inkomen, schuldhulpverlening, docenten, politie en justitie. Maar ook voor medewerkers van bedrijven waar mensen werken met een verstandelijke beperking is deze training uitermate geschikt.

Aantal deelnemers en duur
Max. 20 personen per training afhankelijk van de grootte van de ruimte. De training duurt 3 uur.

Locatie
De training wordt op locatie van opdrachtgever gegeven. MEE heeft een protocol “Veilig trainen in de 1,5 meter economie” waarin staat waar de locatie aan moet voldoen.

Open inschrijving
Meldt u hier direct aan voor de open training Ervaar LVB  op de volgende data. Deze training gaat alleen door bij voldoende animo en vindt plaats in Den Haag. Kosten: € 95,00 per persoon.

  • Donderdag 10 juni 13.30 – 16.30u
  • Dinsdag 12 okt 9:30 – 12:30

Accreditatie
In aanvraag.

Meer informatie
Heeft u interesse in deze training of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met accountmanager Marieke Kunz via m.kunz@meezhn.nl of 06-10696776

MEE Zuid-Holland Noord is dé opleider voor de ontwikkeling en overdracht van kennis en innovaties rondom leven met een beperking. We hebben er de laatste inzichten gecombineerd met de beste methodieken en die vertaald naar praktijkgerichte workshops en trainingen. Trainingen over het herkennen van en omgaan met (mensen met) een beperking én het verkennen van mogelijkheden.

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann