fbpx
MEE sliderafbeelding - moeder met kind
MEE sliderafbeelding - jongeman
MEE sliderafbeelding - consulent met client
MEE sliderafbeelding - wheeler
MEE sliderafbeelding - meneer
MEE sliderafbeelding - twee mensen in bakkerij
MEE sliderafbeelding - meisje met beperking
MEE sliderafbeelding - twee jonge vrouwen
MEE sliderafbeelding - vrouw in cafe
MEE sliderafbeelding - man aan telefoon

MEE Academie

Voor mensen met een (niet-zichtbare) beperking is het vaak extra lastig om aansluiting te vinden bij de maatschappij. Ons ideaal is een samenleving waarin iedereen meedoet binnen zijn of haar mogelijkheden. Wij geloven dat dit haalbaar is als organisaties en professionals zich ervan bewust zijn dat mensen een onzichtbare beperking kunnen hebben en ze weten hoe ze hun dienstverlening en communicatie op deze mensen kunnen afstemmen. Met de MEE Academie zetten wij ons daarvoor in.

Voor professionals en vrijwilligers
Heeft u een beroep of doet u vrijwilligerswerk waarbij u regelmatig contact hebt met burgers, cliënten, patiënten, huurders, gedetineerden, bewoners, inwoners, collega’s of klanten? Dan is de kans groot dat u soms te maken heeft met mensen met een beperking. Deze beperking is niet altijd direct zichtbaar. Denk aan mensen met een lichte verstandelijke beperking, autisme of een niet-aangeboren hersenletsel. Hoe stemt u uw communicatie, dienstverlening of aanpak zo goed mogelijk ook op hen af? En hoe zorg je dat je elkaar begrijpt?

Trainingen en workshops afgestemd op praktijk
MEE verzorgt tal van trainingen waarmee u inzicht krijgt in hoe het is om te het leven met een beperking. U ontwikkelt daarbij vaardigheden voor een effectieve communicatie, een juiste bejegening en een succesvolle aanpak. Wat u bij ons leert, kunt u direct toepassen in uw dagelijkse praktijk. Dat vergroot het succes van uw werk en van uw organisatie.

Kennis en advies
Naast trainingen en workshops bieden wij ook advies op maat en delen wij graag onze kennis via ons uitgebreide netwerk van sprekers en trainers. Wilt u hier meer over weten? Neem dan contact op met Marieke Kunz 06- 10696776 of m.kunz@meezhn.nl

MEE Academie Trainingen

Herkennen van en omgaan met een licht verstandelijke beperking (LVB) >

Herkennen van en omgaan met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) >

Herkennen van en omgaan met autisme >

Teken je MEE? >

Ervaar LVB >

Beleef NAH >

LVB en GGZ problematiek >

 

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann