fbpx
MEE sliderafbeelding - moeder met kind
MEE sliderafbeelding - jongeman
MEE sliderafbeelding - consulent met client
MEE sliderafbeelding - wheeler
MEE sliderafbeelding - meneer
MEE sliderafbeelding - twee mensen in bakkerij
MEE sliderafbeelding - meisje met beperking
MEE sliderafbeelding - twee jonge vrouwen
MEE sliderafbeelding - vrouw in cafe
MEE sliderafbeelding - man aan telefoon

MEE voor professionals

MEE Academie >
MEE verzorgt tal van trainingen waarmee u inzicht krijgt in hoe het is om te het leven met een (niet-zichtbare) beperking. U ontwikkelt daarbij vaardigheden voor een effectieve communicatie, een juiste bejegening en een succesvolle aanpak. Wat u bij ons leert, kunt u direct toepassen in de dagelijkse praktijk. Dat vergroot het succes van uw werk en uw organisatie.

Specialistenpool gedragsdeskundigen >
De Specialistenpool van MEE bestaat uit een team van ervaren psychologen en orthopedagogen die gespecialiseerd zijn in mensen die leven met een beperking. De expertise is gericht op kinderen en volwassenen met een (vermoeden van een) verstandelijke beperking/ ontwikkelingsachterstand, autismespectrumstoornis en/of niet-aangeboren hersenletsel. De Specialistenpool verricht onderzoek naar cliënten in interactie met hun omgeving en geeft op basis daarvan advies op maat. We baseren ons daarbij op diagnostiek, wetenschappelijke kennis en praktische ervaring en hanteren een laagdrempelige werkwijze.

Wlz – Crisisregeling (L)VB >
Voor deze crisisinterventie is er een samenwerkingsverband van zorginstellingen onder coördinatie van MEE Zuid-Holland Noord. Het betreft intramurale voorzieningen voor mensen met een verstandelijke beperking.

Kinderwens, zwangerschap, ouderschap >
Mensen met een verstandelijke beperking of bijvoorbeeld een vorm van autisme kunnen, net als ieder ander, de wens hebben kinderen te krijgen. Deze wens kan bij u als professional tot vragen leiden. Want wat moet u adviseren aan een cliënt/patiënt met een verstandelijke beperking die zwanger wil worden? En wat doet u als deze cliënt bij de zwangerschap of het ouderschap meer ondersteuning nodig heeft dan u kunt bieden?

Crisisopvang/spoedzorg LVB Den Haag >
MEE Zuid-Holland Noord coördineert de crisisopvang/spoedzorg (Wmo) van volwassenen met een met licht verstandelijke beperking (LVB) in de gemeente Den Haag. De crisisopvang vindt plaats binnen 24-48 uur en er is behoefte aan tijdelijk 24-uurs toezicht en begeleiding. Voorwaarde is dat men woont in Den Haag en geen recht heeft op een Wlz-indicatie.

 

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann