Beleef NAH

Als dienstverlenende organisatie en/of werkgever ziet u dagelijks veel mensen. Onder hen bevinden zich zonder twijfel ook mensen met een beperking, zoals niet-aangeboren hersenletsel. Op het eerste gezicht is het moeilijk om iemand met niet-aangeboren hersenletsel te herkennen. Toch kan de samenwerking uitdagingen meebrengen, zoals:

  • het maken, begrijpen en nakomen van afspraken.
  • voor u vanzelfsprekende communicatie en omgang die niet het gewenste effect hebben.
  • conflictsituaties als gevolg van onduidelijkheid en onbegrip.
  • uitval, verzuim en herhaaldelijk terugkerende situaties die hoge kosten met zich meebrengen.
  • Een goed inzicht in de denkwijze van iemand met niet-aangeboren hersenletsel leidt tot efficiëntere en effectievere communicatie, zodat u conflictsituaties, uitval, verzuim of herhaaldelijk terugkerende situaties kunt voorkomen.

Opleidingsprogramma

Tijdens de geaccrediteerde belevingstraining ‘Beleef NAH’ ervaart u hoe het is om u staande te moeten houden met niet-aangeboren hersenletsel. U ervaart en ziet in hoe (onnodig) ingewikkeld deze maatschappij soms is en welke emoties dit kan oproepen. U gaat naar huis met nieuwe inzichten en veel praktische tips die direct toepasbaar zijn in de praktijk.
Ervaringsdeskundige
Tijdens deze training vertelt indien mogelijk een ervaringsdeskundige zijn/haar verhaal. De deelnemers kunnen vragen stellen en meer te weten komen over hoe het is om niet-aangeboren hersenletsel te hebben.

Na deze training

  • Heeft u inzicht in de denkwijze van en begrip voor iemand met niet-aangeboren hersenletsel.
  • Heeft u meer kennis over NAH door een unieke combinatie van kennisoverdracht en belevingsaspecten.
  • Beschikt u over concrete handvatten voor de omgang met mensen met niet- aangeboren hersenletsel in de voor u relevante context.
  • Denkt u in mogelijkheden om uw communicatiestijl richting mensen met niet-aangeboren hersenletsel efficiënter en effectiever toe te passen.

Voor wie

Voor professionals van dienstverlenende organisaties, zoals sociale wijkteams, afdelingen werk en inkomen van de gemeente, docenten, begeleiders in de zorg of (para)medisch personeel. Maar bijvoorbeeld ook voor medewerkers van HR-afdelingen in bedrijven waar mensen werken met NAH is deze training uitermate geschikt.

Aantal deelnemers en duur

Max. 12 personen per training afhankelijk van de grootte van de ruimte. De training duurt 3,5 uur.

Locatie

De training wordt op locatie van opdrachtgever gegeven. MEE heeft een protocol “Veilig trainen in de 1,5 meter economie” waarin staat waar de locatie aan moet voldoen.

Accreditatie

In aanvraag.

Meer informatie

Heeft u interesse in deze training of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met accountmanager Marieke Kunz via m.kunz@meezhn.nl of 06-10696776.

MEE Zuid-Holland Noord is dé opleider voor de ontwikkeling en overdracht van kennis en innovaties rondom leven met een beperking. We hebben er de laatste inzichten gecombineerd met de beste methodieken en die vertaald naar praktijkgerichte workshops en trainingen. Trainingen over het herkennen van en omgaan met (mensen met) een beperking én het verkennen van mogelijkheden.