fbpx
MEE sliderafbeelding - moeder met kind
MEE sliderafbeelding - jongeman
MEE sliderafbeelding - consulent met client
MEE sliderafbeelding - wheeler
MEE sliderafbeelding - meneer
MEE sliderafbeelding - twee mensen in bakkerij
MEE sliderafbeelding - meisje met beperking
MEE sliderafbeelding - twee jonge vrouwen
MEE sliderafbeelding - vrouw in cafe
MEE sliderafbeelding - man aan telefoon

Logeerkringen

Voor veel kinderen met een beperking zijn sociale momenten met andere kinderen niet zo heel vanzelfsprekend. Ze gaan niet even bij een vriendje spelen of logeren, terwijl zij dat wel leuk vinden en het heel goed is voor hun sociale ontwikkeling. Ook voor ouders kan het prettig zijn als hun kind af en toe ergens kan spelen of logeren en een prettige tijd met een vriendje heeft. Maar het is vaak niet makkelijk om zelf contact te maken en afspraken te regelen.

Vrijwillige Thuishulp koppelt gezinnen met een thuiswonend kind met een beperking in een logeerkring. Om en om spelen of logeren de kinderen, bijvoorbeeld één keer per maand, bij elkaar thuis en kunnen de ouders even op adem komen en iets voor zichzelf doen. Een consulent van Vrijwillige Thuishulp begeleidt de ouders die deelnemen aan de logeerkring.

Wederzijds vertrouwen
Logeren is pas echt leuk als het ook goed klikt. Daarom wordt er veel tijd en aandacht besteed aan kennismaking. Het is daarbij erg belangrijk dat er wederzijds het vertrouwen is dat het andere gezin ervoor zorgt dat de kinderen een veilige en prettige tijd met elkaar hebben. Om dit te bereiken, wordt door de consulent goed gekeken naar de wensen en mogelijkheden van ouders en kinderen. Een logeertraject wordt vanaf aanmelding tot zes maanden na de eerste logeerpartij begeleid
door een consulent.

Interesse?
Bij interesse voor een logeerkring komt een consulent voor een kennismakingsgesprek bij u langs.
Wilt u meer informatie? Of u wilt zich aanmelden?
Neemt u dan contact met ons op: T 088 775 2000

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann