fbpx
MEE sliderafbeelding - moeder met kind
MEE sliderafbeelding - jongeman
MEE sliderafbeelding - consulent met client
MEE sliderafbeelding - wheeler
MEE sliderafbeelding - meneer
MEE sliderafbeelding - twee mensen in bakkerij
MEE sliderafbeelding - meisje met beperking
MEE sliderafbeelding - twee jonge vrouwen
MEE sliderafbeelding - vrouw in cafe
MEE sliderafbeelding - man aan telefoon

Wie ben ik en wie ken ik

Een sterk netwerk voor iedereen met een beperking
Wil je meer vrienden maken? Beter contact met je familie onderhouden? Weten wie je kan bellen als je hulp nodig hebt? Dan is dit project iets voor jou! ‘Wie ben ik, wie ken ik’ bestaat uit 2 onderdelen. Het is niet verplicht aan allebei de onderdelen mee te doen, maar het kan wel.

  • Bij de cursus ‘Wie ben ik en wie ken ik’? leer je in 6 avonden jezelf beter kennen: Waar ben ik goed in? Wat vind ik belangrijk in vriendschappen? Hoe krijg ik nieuwe contacten? Hoe onderhoud ik goede contacten met familie, collega’s, buren? Ook onderzoek je jouw hartenwens en werk je aan het vervullen hiervan. Ook leer je wat een netwerk is en waarom het zo belangrijk is voor mensen om een netwerk om je heen te hebben. Aan de cursus doen 6 tot 10 deelnemers mee, je leert dus gelijk nieuwe mensen kennen en er worden oefeningen gedaan met andere deelnemers zodat je de dingen die je leert gelijk kunt oefenen.
  • In de ontmoetingsgroep ga je samen met anderen gezellige activiteiten doen. Je gaat bijvoorbeeld naar de film, iets drinken, bowlen. Wat precies bepaal je samen met de anderen in de groep. Een vrijwilliger helpt jullie bij het organiseren van de avonden. Het is de bedoeling dat jullie als groep zoveel mogelijk zelf doen, maar als het niet lukt is de vrijwilliger er om jullie weer op weg te helpen. Bij de kennismaking kunnen we kijken wat je wensen zijn en waar jij het meest kan leren. De ontmoetingsgroep loopt via VTV Den Haag.

Voor wie?
‘Wie ben ik en wie ken ik?’ is bedoeld voor iedereen vanaf 18 jaar met een lichte beperking en/of autisme.

Belangstelling?
Heb je belangstelling voor deze cursus dan kun je dat via de knop hieronder aan ons laten weten.

Ik heb belangstelling >

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann