fbpx
MEE sliderafbeelding - moeder met kind
MEE sliderafbeelding - jongeman
MEE sliderafbeelding - consulent met client
MEE sliderafbeelding - wheeler
MEE sliderafbeelding - meneer
MEE sliderafbeelding - twee mensen in bakkerij
MEE sliderafbeelding - meisje met beperking
MEE sliderafbeelding - twee jonge vrouwen
MEE sliderafbeelding - vrouw in cafe
MEE sliderafbeelding - man aan telefoon

Weerbaarheidstraining

Soms is het lastig om goed voor jezelf op te komen. Bijvoorbeeld als iemand je wil overhalen om iets te doen wat jij niet wilt. Zoals geld uitlenen of meegaan naar een feestje. Of misschien voel jij je wel eens onveilig op straat. Weet jij wat je kan doen als iemand je lastig valt? In deze training leer je hoe je voor jezelf kunt opkomen en hoe je duidelijk ‘nee’ zegt.
Voor wie
Voor jongeren van 12-18 jaar met een beperking en/of een stoornis in het autistisch spectrum.
Doel
Het leren herkennen van je grenzen en weten hoe je die duidelijk aan kunt geven. Je sterker voelen, meer zelfvertrouwen krijgen en beter voor jezelf op kunnen komen.
Inhoud
In deze training gaan we oefenen hoe je beter voor jezelf kunt opkomen. Er wordt veel aandacht besteed aan houding en stemgebruik. Hoe zie jij jezelf? En hoe zien anderen jou? Hoe kom je sterk en krachtig over? We oefenen met NEE zeggen als je iets niet wilt en volhouden als de ander aandringt. En hoe je moet reageren als iemand boos op je is.
Tijdens de trainig krijg je oefeningen mee voor thuis. Het is daarom belangrijk dat er thuis iemand is die met je over de training kan praten en die jou kan helpen bij het huiswerk. Er wordt voor de ouder/begeleider een informatiebijeenkomst georganiseerd.
Belangstelling?
Heb je belangstelling voor deze training dan kun je dat via de knop hieronder aan ons laten weten.

Ik heb belangstelling >

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann