Sociale vaardigheidstraining jongeren

Heb jij vragen over hoe je met anderen in contact kan komen? Vind je het soms lastig om vriendschappen te onderhouden? Of wil je misschien beter voor jezelf leren opkomen? Al deze onderwerpen worden in de sociale vaardigheidstraining behandeld.

Doel

Na het volgen van deze training voel je je zekerder in situaties waarbij je nieuwe mensen ontmoet. Je leert een praatje maken en beter voor jezelf opkomen.

Voor wie

Voor jongeren van 12-18 jaar met een beperking en/of een stoornis in het autistisch spectrum.

Inhoud

In de training leer je beter: kennismaken en een gesprek voeren, luisteren, emoties van jezelf en een ander herkennen, samenwerken, kritiek geven en complimenten geven en ontvangen. Dit doen we onder andere door middel van spelvormen en oefeningen. Deelnemers krijgen ook oefeningen mee voor thuis. Het is daarom belangrijk dat er thuis een ouder/begeleider is die over de cursus kan praten en die kan helpen bij het huiswerk. Deze cursus bestaat uit 8-10 bijeenkomsten.

Belangstelling?

Heb je belangstelling voor deze training dan kun je ons dat laten weten via dit interesseformulier.

Waar
In Den Haag en Katwijk.

Meer info
Wordt een cursus, training of ontmoetingsgroep niet aangeboden in uw gemeente? Of wilt u meer info? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.