Sociale vaardigheidstraining kinderen

Training voor kinderen van 8-12 jaar met een beperking en/of een stoornis in het autistisch spectrum. Voor sommige kinderen is het lastig om vriendjes te maken en vriendjes te houden. Het kind is verlegen en teruggetrokken of daagt anderen juist uit. Op school vindt het kind weinig aansluiting, misschien wordt het gepest. Door de sociale vaardigheden te ontwikkelen leert het kind zich beter te verplaatsen in een ander en durft het initiatieven te nemen.

Doel

Kinderen in kleine stapjes kennis laten maken met sociale vaardigheden. Hierdoor krijgen zij meer zelfvertrouwen en maken zij makkelijker contact.

Inhoud

In de training leert het kind beter: kennismaken en een gesprek voeren, luisteren, emoties van zichzelf en een ander herkennen, samenwerken, kritiek geven en complimenten geven en ontvangen. Dit doen we onder andere door middel van spelvormen en oefeningen. Deelnemers krijgen ook oefeningen mee voor thuis. Het is daarom belangrijk dat er thuis een ouder/begeleider is die over de cursus kan praten en die kan helpen bij het huiswerk. Deze cursus bestaat uit 8-10 bijeenkomsten.

Interesse?

Heb je interesse in deze training dan kun je dat via de knop hieronder aan ons laten weten.

Waar
In Den Haag, Katwijk en Zoetermeer.

Meer info
Wordt een cursus, training of ontmoetingsgroep niet aangeboden in uw gemeente? Of wilt u meer info? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.