Partnercursus autisme

Cursus voor partners van iemand met (een vermoeden van) autisme. Samenleven met iemand die autisme heeft kan moeilijk zijn. Vaak kun je als partner met niemand praten over de specifieke problemen in de relatie en voel je je in veel opzichten ook niet begrepen door je omgeving. Tijdens deze cursus komt u in contact met andere mensen die ook een partner met autisme hebben en uw problemen of vragen herkennen. U kunt van elkaars ervaringen leren en erover praten.

Doel

De deelnemers krijgen inzicht in de gevolgen van autisme op hun partnerrelatie en leren omgaan met hun eigen gevoelens in deze relatie. Over de betekenis van autisme in de relatie, communicatie, de eigen rol, omgaan met eigen energie, intimiteit en seksualiteit.

Inhoud

Tijdens de cursus krijgt u inzicht in de gevolgen van autisme op uw partner- relatie en leert u omgaan met uw eigen gevoelens in deze relatie. Binnen de cursus wordt veel informatie gegeven over autisme.
Thema’s die aan de orde komen zijn:

•  psycho-educatie (uitleg over autisme)
•  betekenis van autisme in de relatie
•  communicatie
•  de eigen rol
•  omgaan met eigen energie, intimiteit en seksualiteit

Daarnaast is er ruimte voor eigen gespreksonderwerpen en uitwisselingen van ervaringen. Ook vormt de herkenning bij andere partners en het uitwisselen van eigen ervaringen een belangrijk onderdeel van de cursus. Deze cursus bestaat uit 11 bijeenkomsten.

Interesse?

Heeft u interesse in deze training dan kunt u dat via de knop hieronder aan ons laten weten.

Waar
In Delft, Vlaardingen, Den Haag, Katwijk, Zoetermeer.

Meer info
Wordt een cursus, training of ontmoetingsgroep niet aangeboden in uw gemeente? Of wilt u meer info? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.