fbpx
MEE sliderafbeelding - moeder met kind
MEE sliderafbeelding - jongeman
MEE sliderafbeelding - consulent met client
MEE sliderafbeelding - wheeler
MEE sliderafbeelding - meneer
MEE sliderafbeelding - twee mensen in bakkerij
MEE sliderafbeelding - meisje met beperking
MEE sliderafbeelding - twee jonge vrouwen
MEE sliderafbeelding - vrouw in cafe
MEE sliderafbeelding - man aan telefoon

Over MEE

Ondersteuning bij leven met een beperking

MEE Zuid-Holland Noord staat voor een samenleving waarin mensen met en zonder beperking elkaar steunen. En waar zorg voorhanden is, als die nodig is. Wij werken aan een wereld waarin drempels worden weggenomen en mensen met een beperking of psychosociale problemen alle kans krijgen volwaardig lid van de maatschappij te zijn. De ambitie van MEE Zuid-Holland Noord is het realiseren van wat wij een ‘inclusieve samenleving’ noemen. Een wereld waarin iedereen kan meedoen. Elke dag werken wij aan de taak die we onszelf gegeven hebben: ‘meedoen mogelijk maken’.

Meedoen mogelijk maken
In onze dienstverlening staat de vraag van de cliënt centraal. Wij doen dit op alle levensgebieden: opvoeding en  ontwikkeling, leren en werken, samenleven en wonen, regelgeving en geldzaken. Wij handelen vanuit het belang van de cliënt. We vinden het belangrijk dat onze cliënt zoveel mogelijk zelf de controle houdt, eventueel met hulp van hun netwerk. Ook wanneer aanvullend professionele zorg nodig is, proberen we het zo te organiseren dat er ruimte blijft voor eigen inbreng en verantwoordelijkheid. Door onze ondersteuning durven mensen met een beperking weer te geloven in de eigen mogelijkheden. Ook voorkomt dit in veel gevallen escalatie van problemen, onnodig lange procedures en beroep op duurdere (zorg)voorzieningen. Er wordt altijd gekeken of er een duurzame oplossing gevonden kan worden.

Specifieke kennis van beperkingen
Wij zien dat de samenleving nog niet altijd voldoende is ingericht op de participatie van mensen met een beperking. Hierin hebben wij een belangrijke maatschappelijke opdracht. Wij zetten graag onze specifieke kennis van beperkingen in om samen met andere organisaties lokale voorzieningen en instanties te versterken in het aanbod en in de omgang met mensen met een beperking. Sinds de overheveling van de Wmo naar gemeenten in 2015 wordt MEE ingekocht door veel gemeenten om cliëntondersteuning te bieden. Omdat MEE geen eigen zorgaanbod heeft kijken we altijd, onafhankelijk, naar wat de beste optie is voor onze cliënt op dat moment. Wel biedt MEE een pakket aan lichte ondersteuningsvormen aan, zoals cursussen, waarvoor geen indicatie nodig is.

Kwaliteit
Om onze kwaliteit te waarborgen laten we ons jaarlijks toetsen. MEE Zuid-Holland Noord heeft als één van de eerste organisaties in onze branche het nieuwe ISO certificaat 9001:2015 mogen ontvangen.

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann