Ontmoetingsgroep NAH

NAH – niet-aangeboren hersenletsel – overkomt je. Soms is direct duidelijk dat de hersenen zijn beschadigd, maar soms duurt het ook jaren voordat je erachter komt dat je NAH blijkt te hebben. Ineens wordt duidelijk waarom je bent veranderd of anders reageert dan voorheen. De ontmoetingsgroep niet-aangeboren hersenletsel biedt je de mogelijkheid om met lotgenoten in gesprek te komen over de gevolgen van hersenletsel in je leven. Je kunt je ervaringen met elkaar delen en zo tot nieuwe inzichten komen. Hierdoor kan je eigen situatie verbeteren. In deze (doorlopende) ontmoetingsgroep leer je van elkaar hoe je het beste kunt omgaan met je beperking.

Doel

Herkenning, acceptatie en het delen van ervaringen.

Voor wie

De gespreksgroep is bedoeld voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Een groep bestaat uit 4 tot 8 deelnemers.
De groep heeft een doorlopend karakter en deelnemers kunnen zich voor een periode van 1 jaar aansluiten.

Inhoud

Eenmaal per maand is er een bijeenkomst. Elke maand bepalen de deelnemers zelf, over welk onderwerp zij de komende bijeenkomst met elkaar willen praten. De consulenten van MEE zullen waar nodig sturing geven aan de groep en een terugkoppeling geven. Voordat deelnemers kunnen instromen vindt er een kennismakingsgesprek plaats met een consulent van MEE . Tijdens dit gesprek kan de deelnemer vragen stellen over de groep en de consulent van MEE kan een inschatting maken of de deelnemer geschikt is voor deelname aan de lotgenotengespreksgroep.

Belangstelling

Heb je belangstelling voor deze training dan kun je ons dat laten weten via het aanmeldformulier op de website van MEE ZHN:

Waar
In Delft, Zoetermeer, Den Haag.

Meer info
Wordt een cursus, training of ontmoetingsgroep niet aangeboden in uw gemeente? Of wilt u meer info? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.