• MEE sliderafbeelding - vrouw in cafe

Ontmoetingsgroep brussen (broers en zussen)

In gezinnen met een kind met een beperking gaat het er vaak net even anders aan toe dan in ‘gewone’ gezinnen. Als broer of zus van iemand met een beperking is dat niet altijd makkelijk. Je broer of zus met beperking vraagt meer aandacht, zorg en begeleiding van je ouders, maar soms ook van jou. Al vroeg wordt je geleerd om verantwoordelijk te zijn voor deze broer of zus, en rekening met hem of haar houden. Soms betekent het ook dat je zelf minder aan bod komt.

Doel

Je ontmoet kinderen/jongeren die ook een broer of zus met een beperking hebben. Samen leuke dingen doen, steun vinden en je verhaal vertellen.

Voor wie

Voor kinderen of jongeren die een broer of zus met een beperking hebben.

Inhoud

Bij deze ontmoetingsgroep kom je in contact met andere kinderen of jongeren die een broer of zus met een beperking hebben. Zij begrijpen hoe het is om een broer/zus met een beperking te hebben. Jullie gaan samen leuke dingen doen en kunnen ervaringen uitwisselen. Deze cursus bestaat uit 4-6 bijeenkomsten.

Interesse?

Heb je interesse in deze ontmoetingsgroep dan kun je ons dat laten weten via dit interesseformulier.

Woon je in Leiderdorp, Oegstgeest of Zoeterwoude?

Om je aan te melden voor Leiderdorp klik hier
Om je aan te melden voor Oegstgeest klik hier
Om je aan te melden voor Zoeterwoude klik hier

Waar
In Den Haag, Delft, Katwijk/Rijnsburg, Leiderdorp, Oegstgeest, Zoetermeer en Zoeterwoude.

Meer info
Wordt een cursus, training of ontmoetingsgroep niet aangeboden in uw gemeente? Of wilt u meer info? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.