Omgaan met geld

Na je 18e jaar krijg je een eigen inkomen en moet je veel dingen zelf gaan betalen. Als je op jezelf woont komt er nog meer bij kijken. Je krijgt van allerlei organisaties post en je moet vele rekeningen betalen. Ook wil je natuurlijk geld overhouden om te kunnen eten en leuke dingen te kunnen doen. In deze cursus leer je op een goede manier omgaan met je (week) geld en hoe je je administratie het beste kan bijhouden.


Voor wie

Mensen met een licht verstandelijke beperking.

Doel

Cursus 1: Het leren omgaan met je weekgeld.

Cursus 2: Het leren omgaan met (week) geld, op tijd betalen van je rekeningen en bijhouden van je administratie.

Inhoud

In beide cursussen wordt veel aandacht besteed aan verantwoorden keuzes maken die passend zijn bij je budget en levensstijl.

In cursus 1 leer je hoe je kunt rondkomen met je weekgeld en reclames. De meeste klanten hebben in deze training een budgetbeheerder, bewindvoerder of andere in het netwerk die hen ondersteunt bij overige administratie en geldzaken.

In cursus 2 leer je hoe je kunt rondkomen met je geld. Je krijg je overzicht over je inkomsten en uitgaven, leer je omgaan met je post en met reclames. Je leert welke toeslagen er zijn en welke verzekeringen je moet hebben.

Een cursus bestaat uit zes tot negen bijeenkomsten van anderhalf tot twee uur.

Belangstelling?

Heb je belangstelling voor deze training dan kun je ons dat laten weten via het aanmeldformulier op de website van MEE ZHN:

Waar
In Delft, Vlaardingen, Zoetermeer, Den Haag.

Meer info
Wordt een cursus, training of ontmoetingsgroep niet aangeboden in uw gemeente? Of wilt u meer info? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.