MEE sliderafbeelding - consulent met client

MEE in Zoetermeer

inZet

De MEE medewerkers in Zoetermeer vallen onder het samenwerkingsverband inZet. inZet is te vinden in zes wijken van Zoetermeer.

  • inZet biedt één centrale ingang voor elke hulp-, ontwikkel- of ondersteuningsvraag. U hoeft dus niet eerst uit te zoeken waar u met uw vragen terecht kunt.
  • inZet medewerkers denken en werken mee aan oplossingen op maat, begeleiding of activiteiten die voor u en/of uw gezin passend zijn.
  • inZet werkt met professionals, ervaringsdeskundigen en vrijwilligers uit alle denkbare werkvelden voor zorg en welzijn. Zo krijgt en vindt u sneller en makkelijker de ondersteuning en oplossingen die u nodig heeft.
  • Heeft u extra zorg of specialistische hulp nodig?  inZet zorgt voor doorverwijzing of samenwerking met hulp- of zorgverleners in haar netwerk.

Contact T. 079 888 77 70 Postadres: Rakkersveld 253 | 2722 BN Zoetermeer E: info@inZet-indewijk.nl W. inzet-indewijk.nl 

0-7 jaar Integrale Vroeghulp

MEE is onderdeel van het team Integrale Vroeghulp. Voor aanmelden voor Integrale Vroeghulp (IVH):

  • Neemt u contact op met het MEE Servicepunt via 088-7752000 of info@meezhnl.nl. Zij helpen u verder met de aanmelding.
  • Direct aanmelden kan via het aanmeldformulier.
  • Meer informatie over Integrale Vroeghulp vindt u op de website  www.integralevroeghulp.nl.

Cursus, Trainingen en Ontmoetingsgroepen

MEE organiseert regelmatig gratis cursussen, trainingen en ontmoetingsgroepen in verschillende woonplaatsen. Ook voor ouders, broers, zussen, partners en mantelzorgers.

Specialistenpool

De Specialistenpool van MEE bestaat uit een team van ervaren psychologen en orthopedagogen die gespecialiseerd zijn in mensen die leven met een beperking. De expertise is gericht op kinderen en volwassenen met een (vermoeden van een) verstandelijke beperking/ ontwikkelingsachterstand, autismespectrumstoornis en/of niet-aangeboren hersenletsel. Wij verrichten onderzoek naar cliënten in interactie met hun omgeving. Op basis daarvan geven wij advies op maat op verschillende levensgebieden zoals werk, wonen, vrije tijd, financiën, onderwijs en ontwikkeling. Voor meer informatie over de Specialistenpool klik hier.

Vrijwilliger Thuis MEE ZHN

Vrijwilliger Thuis MEE ZHN in Zoetermeer biedt ondersteuning aan zelfstandig wonende volwassenen met een chronische ziekte en/of beperking, geheugenproblemen of dementie. We bieden Thuismaatjes en Vertrouwelingmaatjes. Hieronder leest u een korte beschrijving:

* Thuismaatjes

Thuismaatjes zijn vrijwilligers die er zijn voor mensen die alleen wonen en een zeer klein netwerk hebben. Ze bieden belangrijke contactmomenten in de week, ondersteunen mantelzorgers, en vervullen wensen zoals samen wandelen, spelletjes doen, creatieve activiteiten, luisteren naar muziek, koffie drinken en een praatje maken.

* Vertrouwelingmaatje

Vertrouwelingmaatjes zijn luisterende oren en verslagleggers bij persoonlijke afspraken en vertrouwenskwesties. Ze bieden ondersteuning en evalueren samen met de hulpvrager het besprokene, om zo nodig beslissingen te nemen.

* Mantelzorgermaatje

Het Mantelzorgermaatje is een pilot project gericht op mantelzorgers die zorgen voor hun partner of andere naasten. Vrijwillige Mantelzorgermaatjes bieden ondersteuning op basis van behoeften, zoals een luisterend oor, ontspannende activiteiten of hulp bij regelzaken.

Bekijk hier de hele pagina waarin wij u meer vertellen over de successen, ervaringsverhalen en hoe u met ons in contact kan komen.