MEE sliderafbeelding - consulent met client
Home MEE in uw gemeente Alphen aan den Rijn

MEE in Alphen aan den Rijn

Begeleiding en advies

Begeleiding en advies voor mensen met NAH, autisme of (L)VB is in Alphen aan den Rijn ondergebracht bij Tom in de buurt en Jeugd- en Gezinsteams Alphen aan den Rijn. Wanneer er ook vragen spelen op andere leefgebieden zoals werk, inkomen of schulden, kunnen inwoners ook terecht bij het Serviceplein van de gemeente. Op het Serviceplein werken intakers die er speciaal zijn voor mensen met problemen op meerdere leefgebieden, zij werken nauw samen met de collega’s van TOM in de buurt en  Jeugd- en Gezinsteams Alphen aan den Rijn. Informatie over de gemeentelijke dienstverlening vind je hier.

Onafhankelijke Clientondersteuning

De onafhankelijke cliëntondersteuners in de gemeente Alphen aan den Rijn bestaan uit ervaren vrijwilligers en een professional van MEE die kan ondersteunen in het voeren van een gesprek met bijvoorbeeld het Serviceplein, Participe, Centrum voor jeugd en Gezin (CJG), GO! voor jeugd, Tom in de buurt, UWV, een woningcorporatie of bij een indicatiegesprek voor langdurige zorg (Wlz) bij het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg). Neem voor meer informatie contact op met het MEE Servicepunt via 088 775 2000 of info@meezhn.nl.

Het is niet meer mogelijk aan te melden voor een cursus, training of ontmoetingsgroep. Per 1 januari 2022 stopt de gemeente Alpen aan de Rijn met het aanbod.

MEE op Weg

“MEE op weg” traint mensen met een beperking, vanaf 12 jaar, om zelfstandig met openbaar vervoer of de fiets te reizen. Dit vermindert hun afhankelijkheid van speciaal vervoer, vergroot hun vrijheid en maatschappelijke deelname. Door de focus op mogelijkheden in plaats van beperkingen, bevordert het programma hun zelfredzaamheid en integratie in de samenleving.

  • Heeft u interesse in deze training of wilt u meer informatie?
  • Wilt u als gemeente meer informatie over de mogelijkheden voor MEE op Weg in uw gemeente? Neem dan contact op met Denise Spierenburg via meeopweg@meezhn.nl