Dit is Fit, gezonde leefstijl

Gezond leven is belangrijk, maar wat is gezond leven hoe doe je dat eigenlijk? In deze basiscursus van Dit is Fit leer je op een leuke en actieve manier over eten, bewegen, vriendschappen, omgaan met stress en je huis schoon houden. Na deze cursus kun je ervoor kiezen om een of meerdere vervolgcursussen bij MEE of VTV te volgen. Je maakt je persoonlijke DiTisFiT gezondheidsplan!

Doel

In deze cursus waar ontdekken we samen hoe je je goed kunt voelen en gezond kunt blijven! We leren over verschillende dingen die te maken hebben met een gezonde levensstijl, zoals eten, bewegen, ontspannen en goed voor jezelf zorgen. Het doel van deze cursus is om je te helpen begrijpen hoe je met deze dingen om kunt gaan. Als je weet hoe je goed voor jezelf kunt zorgen, kun je je beter voelen en gezond blijven. Doe met ons mee en leer hoe je op een eenvoudige manier een gezonde levensstijl kunt hebben, met mensen die je begrijpen en je ondersteunen.

Voor wie

Voor deelnemers met een licht verstandelijke beperking.

Inhoud

Iedere week wordt er een thema behandeld:
– Voeding
– Beweging
– Hygiëne
– Verslaving
– Omgaan met stress
– Vriendschap en relaties
– Dit is Fit gezondheidsplan

Aan ieder thema is een bijeenkomst gewijd. Iedere bijeenkomst duurt twee en een half uur, inclusief pauze. Voorafgaand aan de cursus vindt een intakegesprek plaats. Er is een slotbijeenkomst in het programma opgenomen waarin een concreet persoonlijk gezondheidsplan wordt opgesteld. En er wordt een follow up gepland, om te onderzoeken hoe het gaat. De cursus bestaat in totaal uit 9 contactmomenten.

Belangstelling?

Heb je belangstelling voor deze training dan kun je ons dat laten weten via het aanmeldformulier op de website van MEE ZHN:

Waar
In Den Haag

Meer info
Wordt een cursus, training of ontmoetingsgroep niet aangeboden in uw gemeente? Of wilt u meer info? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.