Kinderen en volwassenen met een beperking hebben soms anderen nodig om aan het gewone leven te kunnen deelnemen. Om samen thuis iets te doen of om er even op uit te gaan.
Lang niet altijd is dit op te lossen met reguliere zorg. Daarom is er Vrijwillige Thuishulp (VT). VT kan hulp bieden in de thuissituatie. Waar het om gaat is eigenlijk heel eenvoudig: VT koppelt de vraag van hulpvragers, ouders of verzorgers aan het aanbod van vrijwilligers. Het resultaat? Nét dat beetje extra levensplezier.
Ouders van kinderen met een beperking hebben vaak een heel druk leven. Veel aandacht gaat uit naar het kind. Tijd om er (samen) op uit te trekken hebben de ouders maar weinig, terwijl de andere kinderen natuurlijk ook de nodige aandacht opeisen.
Een oppas kan soms uitkomst bieden. Maar dan wel oppas door iemand die bekend is met de situatie in het gezin. Iemand waarbij het kind met een beperking zich thuis voelt.
Verschillende soorten hulp zijn mogelijk:
U kunt zelf Vrijwillige Thuishulp aanvragen. Na uw aanmelding komt een consulent van VT bij u op bezoek. Samen wordt bekeken welke hulp u precies wenst en wat VT zou kunnen bieden. Daarna wordt er een geschikte vrijwilliger gezocht. Vrijwillige Thuishulp is altijd op zoek naar nieuwe gastgezinnen of vrijwilligers. Wil je bij VT aan de slag? Meld je dan aan voor een kennismakingsgesprek.
Meer informatie vind je op www.vrijwilligethuishulp.nl
Burgers die verminderd zelfredzaam zijn en niet goed voor zichzelf kunnen opkomen, kunnen een beroep doen op een onafhankelijke professionele cliëntondersteuner. Deze ondersteuning bestaat uit informatie, advies en hulp op maat op alle leefgebieden en richt zich op het versterken van de zelfredzaamheid en participatie. Bekijk dienst
De Wet langdurige zorg (Wlz) geeft u recht op onafhankelijke cliëntondersteuning. Deze ondersteuning is onafhankelijk van zorgaanbieders. Heeft u een Wlz-indicatie, dan kunt u voor cliëntondersteuning rechtstreeks contact opnemen met MEE Zuid-Holland Noord via het telefoonnummer 088 - 775 2000. Bekijk dienst