Beweegcoach

 

Laat je beperking geen belemmering zijn! De beweegcoach helpt je graag op weg.
Als je een beperking hebt is het soms lastig een geschikte sport of beweegactiviteit te vinden.
Terwijl je misschien juist zo graag lekker wil bewegen om fit te blijven en in contact wil komen met anderen.

Wat doet de beweegcoach?
De beweegcoach kijkt naar wat je leuk vindt en wat je kan en zoekt daar een passende sport of beweegactiviteit bij.
De beweegcoach is er om je te ondersteunen, te begeleiden en te stimuleren. Ook kijken we samen wat er nog meer nodig is om lekker te kunnen gaan sporten. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan vervoer of extra begeleiding bij een vereniging.

Voor wie is de beweegcoach?
De beweegcoach is voor iedereen met een verstandelijke, lichamelijke of zintuiglijke beperking, een vorm van autisme of een chronische ziekte die op zoek is naar een passende sport of beweegactiviteit. Heb je een vraag? Neem dan contact op met de beweegcoach.

Hoe werkt het?
Je kunt je sportvraag telefonisch of via e-mail indienen. Vervolgens gaat de beweegcoach met je in gesprek en wordt gekeken naar je wensen, mogelijkheden en interesses. Daarna gaat de beweegcoach op zoek naar een sport of beweegactiviteit die goed bij je past.
Als je dat prettig vindt, kan de beweegcoach de eerste keer ook met je mee. Ondersteuning door de beweegcoach is kosteloos.

De beweegcoach is er ook voor organisaties en verenigingen.
De beweegcoach geeft gratis advies, begeleiding en ondersteuning aan organisaties die actief zijn of willen worden op het gebied van aangepaste sport. Dit doen wij o.a. door het bieden van deskundigheidsbevordering.

 

Neem contact op met de beweegcoach:

 

Ivy300x300.png

Beweegcoach Ivy weet het zeker: 'Sporten is veel meer dan alleen beweging!'

Mijn werk als beweegcoach is fantastisch! Ik heb echt het gevoel dat ik iets kan betekenen voor mensen die dat nodig hebben. Bewegen en sporten is belangrijk, maar niet voor iedereen vanzelfsprekend. Zeker niet als je een beperking hebt. En daar kan ik, samen met hulpverleners van andere organisaties, iets aan doen.

Lees meer ...

Andere diensten in gemeente

  • Onafhankelijke professionele cliëntondersteuning

    Burgers die verminderd zelfredzaam zijn en niet goed voor zichzelf kunnen opkomen, kunnen een beroep doen op een onafhankelijke professionele cliëntondersteuner. Deze ondersteuning bestaat uit informatie, advies en hulp op maat op alle leefgebieden en richt zich op het versterken van de zelfredzaamheid en participatie. Bekijk dienst

  • Cliëntondersteuning Wlz

    De Wet langdurige zorg (Wlz) geeft u recht op onafhankelijke cliëntondersteuning. Deze ondersteuning is onafhankelijk van zorgaanbieders. Heeft u een Wlz-indicatie, dan kunt u voor cliëntondersteuning rechtstreeks contact opnemen met MEE Zuid-Holland Noord via het telefoonnummer 088 - 775 2000. Bekijk dienst

Gemeente-Westland

undefined
Lees meer


MEE-
kantoor in het Westland

Bezoekadres:
Verdilaan 3b 
2671 VW NAALDWIJK

Postadres:
Postbus 43197, 2504AD in Den Haag

Telefoon: 088 775 2000 

 

undefined
Lees meer

 

undefined 

Lees meer