geen

undefined

Een helpende hand

Kinderen en volwassenen met een beperking hebben soms anderen nodig om aan het gewone leven te kunnen deelnemen. Om samen thuis iets te doen of om er even op uit te gaan. 
Lang niet altijd is dit op te lossen met reguliere zorg. Daarom is er Vrijwillige Thuishulp (VT). VT kan hulp bieden in de thuissituatie. Waar het om gaat is eigenlijk heel eenvoudig: VT koppelt de vraag van hulpvragers, ouders of verzorgers aan het aanbod van vrijwilligers. Het resultaat? Nét dat beetje extra levensplezier.

Ouders

Ouders van kinderen met een beperking hebben vaak een heel druk leven. Veel aandacht gaat uit naar het kind. Tijd om er (samen) op uit te trekken hebben de ouders maar weinig, terwijl de andere kinderen natuurlijk ook de nodige aandacht opeisen.
Een oppas kan soms uitkomst bieden. Maar dan wel oppas door iemand die bekend is met de situatie in het gezin. Iemand waarbij het kind met een beperking zich thuis voelt.

Soorten hulp

Verschillende soorten hulp zijn mogelijk:

 • Oppassen: een avond of een middag oppassen in het gezin
 • Speelhulp: bijvoorbeeld een spelletje doen of samen knutselen
 • Hulp bij vrijetijdsbesteding of er op uit: samen naar een activiteit
 • Hulp bij vervoer: halen en brengen naar revalidatie of vrijetijdsbesteding
 • Gastgezin of logeeradres: het kind verblijft bij een ander gezin, het gastgezin, bijvoorbeeld een weekeinde of een dag.

Thuishulp aanvragen of vrijwilliger worden?

U kunt zelf Vrijwillige Thuishulp aanvragen. Na uw aanmelding komt een consulent van VT bij u op bezoek. Samen wordt bekeken welke hulp u precies wenst en wat VT zou kunnen bieden. Daarna wordt er een geschikte vrijwilliger gezocht. Vrijwillige Thuishulp is altijd op zoek naar nieuwe gastgezinnen of vrijwilligers. Wil je bij VT aan de slag? Meld je dan aan voor een kennismakingsgesprek.

Meer informatie vind je op www.vrijwilligethuishulp.nl

 


Andere diensten in gemeente

 • Cliëntondersteuning Wmo

  Wij geven advies, informatie en ondersteuning op maat. Deze ondersteuning heet cliëntondersteuning. Samen kijken wij wat nodig is, zodat u zelf weer verder kunt. Bekijk dienst

 • Cliëntondersteuning Wlz

  De Wet langdurige zorg (Wlz) geeft u recht op onafhankelijke cliëntondersteuning. Deze ondersteuning is onafhankelijk van zorgaanbieders. Heeft u een Wlz-indicatie, dan kunt u voor cliëntondersteuning rechtstreeks contact opnemen met MEE Zuid-Holland Noord via het telefoonnummer 088 - 775 2000. Bekijk dienst

Gemeente-Rijswijk

undefined

Lees meer 

undefined
Lees meer


undefined
 

Lees meer