Je bent zwanger. Je zit met veel vragen en er komt veel op je af. Kan ik naar school blijven gaan? Hoe verloopt een zwangerschap of bevalling? En wat moet er allemaal geregeld worden? In deze groep komen al deze onderwerpen aan bod. Naast alle informatie die je krijgt is er ook veel ruimte om je eigen vragen te stellen en contact te maken met de andere zwangere meiden in de groep. 

Voor wie

Voor meiden met een (licht) verstandelijke beperking die zwanger zijn.

Doel

Het doel van de cursus is om beter voorbereid te zijn op de komst van je kindje. Wat heb je allemaal nodig en wat komt erbij kijken?

Inhoud

In 8 bijeenkomsten leer je over zwangerschap, de bevalling en de verzorging van je kindje.

  • Wat heb je allemaal nodig?
  • Wat gebeurt er met je lijf en de baby?
  • En wat doe je als de baby huilt of ziek is?

Tijdens één van de bijeenkomsten gaan we ook oefenen met een levensechte babypop en er komt een verpleegster die je leert ‘puffen’ (met ademhaling de weeën opvangen) en leert hoe je kunt ontspannen tijdens de bevalling.

Belangstelling?

Heb je belangstelling voor deze cursus dan kun je dit via een belangstellingsformulier aan ons kenbaar maken.

 

 


Andere diensten in gemeente

  • Cliëntondersteuning Wmo

    Wij geven advies, informatie en ondersteuning op maat. Deze ondersteuning heet cliëntondersteuning. Samen kijken wij wat nodig is, zodat u zelf weer verder kunt. Bekijk dienst

  • Cliëntondersteuning Wlz

    De Wet langdurige zorg (Wlz) geeft u recht op onafhankelijke cliëntondersteuning. Deze ondersteuning is onafhankelijk van zorgaanbieders. Heeft u een Wlz-indicatie, dan kunt u voor cliëntondersteuning rechtstreeks contact opnemen met MEE Zuid-Holland Noord via het telefoonnummer 088 - 775 2000. Bekijk dienst

 

undefined