geen

Doe mee met: WIE BEN IK EN WIE KEN IK?

een sterk netwerk voor iedereen met een beperking


Wil je meer vrienden maken? Beter contact met je familie onderhouden? Weten wie je kan bellen als je hulp nodig hebt?

Dan is dit project iets voor jou! ‘Wie ben ik, wie ken ik’ bestaat uit 2 onderdelen. Het is niet verplicht aan allebei de onderdelen mee te doen, maar het kan wel.

 

 • Bij de cursus ‘Wie ben ik en wie ken ik’? leer je in 6 avonden jezelf beter kennen: Waar ben ik goed in? Wat vind ik belangrijk in vriendschappen? Hoe krijg ik nieuwe contacten? Hoe onderhoud ik goede contacten met familie, collega’s, buren? Ook onderzoek je jouw hartenwens en werk je aan het vervullen hiervan. Ook leer je wat een netwerk is en waarom het zo belangrijk is voor mensen om een netwerk om je heen te hebben. Aan de cursus doen 6 tot 10 deelnemers mee, je leert dus gelijk nieuwe mensen kennen en er worden oefeningen gedaan met andere deelnemers zodat je de dingen die je leert gelijk kunt oefenen.

 • In de ontmoetingsgroep ga je samen met anderen gezellige activiteiten doen. Je gaat bijvoorbeeld naar de film, iets drinken, bowlen. Wat precies bepaal je samen met de anderen in de groep.

  Een vrijwilliger helpt jullie bij het organiseren van de avonden. Het is de bedoeling dat jullie als groep zoveel mogelijk zelf doen, maar als het niet lukt is de vrijwilliger er om jullie weer op weg te helpen.
  Bij de kennismaking kunnen we kijken wat je wensen zijn en waar jij het meest kan leren.

Voor wie?

‘Wie ben ik en wie ken ik?’ is bedoeld voor iedereen vanaf 18 jaar met een lichte beperking en/of autisme.

Aanmelden

De cursussen en trainingen die MEE aanbiedt kunnen per gemeente verschillen. Wil je je aanmelden voor deze cursus, training of groep? Kijk dan op de pagina van jouw gemeente of deze wordt aangeboden. Daar vind je ook informatie over hoe je je kunt aanmelden. Of neem contact op voor meer informatie via:

T 088 775 2000

wiebenik@meezhn.nl  

Voor meer informatie of om je aan te melden, kun je contact opnemen met:

Liane Cagé: tel: 06 10 700 023
e-mail: l.cage@meezhn.nl (voor mensen uit Den Haag)

Monica van Houwelingen, tel. 088 - 967 12 92 en 06 - 10 74 47 46 
e-mail: m.vanhouwelingen@vtvzhn.nl (voor mensen uit de regio Delft)

VTV Leiden: (voor mensen uit de regio Leiden)

tel: 071 5230 800
e-mail: vtvleiden@vtvzhn.nl 

undefined


Andere diensten in gemeente

 • Cliëntondersteuning Wmo

  Wij geven advies, informatie en ondersteuning op maat. Deze ondersteuning heet cliëntondersteuning. Samen kijken wij wat nodig is, zodat u zelf weer verder kunt. Bekijk dienst

 • Cliëntondersteuning Wlz

  De Wet langdurige zorg (Wlz) geeft u recht op onafhankelijke cliëntondersteuning. Deze ondersteuning is onafhankelijk van zorgaanbieders. Heeft u een Wlz-indicatie, dan kunt u voor cliëntondersteuning rechtstreeks contact opnemen met MEE Zuid-Holland Noord via het telefoonnummer 088 - 775 2000. Bekijk dienst

 

undefined