In gezinnen met een kind met een beperking gaat het er vaak net even anders aan toe dan in 'gewone' gezinnen. Als broer of zus van iemand met een beperking is dat niet altijd makkelijk. Je broer of zus met beperking vraagt meer aandacht, zorg en begeleiding van je ouders, maar soms ook van jou. Al vroeg wordt je geleerd om verantwoordelijk te zijn voor deze broer of zus, en rekening met hem of haar houden. Soms betekent het ook dat je zelf minder aan bod komt.

Voor wie

Voor kinderen of jongeren die een broer of zus met een beperking hebben.

Doel

Je ontmoet kinderen/jongeren die ook een broer of zus met een beperking hebben. Samen leuke dingen doen, steun vinden en je verhaal vertellen.

Inhoud

Bij deze ontmoetingsgroep kom je in contact met andere kinderen of jongeren die een broer of zus met een beperking hebben. Zij begrijpen hoe het is om een broer/zus met een beperking te hebben. Jullie gaan samen leuke dingen doen en kunnen ervaringen uitwisselen.

Belangstelling?

Heb je belangstelling voor deze ontmoetingsgroep dan kun je dit via een belangstellingsformulier aan ons kenbaar maken.

 


Andere diensten in gemeente

  • Cliëntondersteuning Wmo

    Wij geven advies, informatie en ondersteuning op maat. Deze ondersteuning heet cliëntondersteuning. Samen kijken wij wat nodig is, zodat u zelf weer verder kunt. Bekijk dienst

  • Cliëntondersteuning Wlz

    De Wet langdurige zorg (Wlz) geeft u recht op onafhankelijke cliëntondersteuning. Deze ondersteuning is onafhankelijk van zorgaanbieders. Heeft u een Wlz-indicatie, dan kunt u voor cliëntondersteuning rechtstreeks contact opnemen met MEE Zuid-Holland Noord via het telefoonnummer 088 - 775 2000. Bekijk dienst

 

undefined