Ook kinderen met een beperking worden groot en gaan puberen. Hoe ga je als ouder om met al deze veranderingen? In deze periode probeert je kind zich op allerlei manieren los te maken van de ouder, grenzen worden verlegd en je kind ontwikkelt seksuele gevoelens.
Voor jou als ouder heeft deze periode ook gevolgen. Je moet manieren vinden om met dit nieuwe gedrag van je kind om te gaan. Soms zal dit goed gaan, soms ook minder goed. En af en toe zal je misschien wel eens denken: is dit gedrag normaal?, ik weet nu echt niet meer wat ik moet doen. Uit onze ervaring is gebleken dat veel ouders vragen hebben over de puberteit en soms moeite hebben met de opvoeding van hun kind in deze periode. Je bent dus niet de enige!

Voor wie

Voor ouders van kinderen met een (licht) verstandelijke beperking in de puberleeftijd.

Doel

Beter leren omgaan met de puberfase van je kind, tips en adviezen krijgen en ervaringen uitwisselen met andere ouders.

Inhoud

Deze cursus bestaat uit zes avonden. Onder leiding van twee trainers bespreek je wat het betekent om ouder te zijn van een moeilijk lerende puber, welke problemen er kunnen ontstaan, hoe je kunt luisteren en praten met je puber, grenzen stellen, straffen en over seksualiteit, alcohol en drugs.

Belangstelling?

Heb je belangstelling voor deze cursus dan kun je dit via een belangstellingsformulier aan ons kenbaar maken.

 

 


Andere diensten in gemeente

  • Cliëntondersteuning Wmo

    Wij geven advies, informatie en ondersteuning op maat. Deze ondersteuning heet cliëntondersteuning. Samen kijken wij wat nodig is, zodat u zelf weer verder kunt. Bekijk dienst

  • Cliëntondersteuning Wlz

    De Wet langdurige zorg (Wlz) geeft u recht op onafhankelijke cliëntondersteuning. Deze ondersteuning is onafhankelijk van zorgaanbieders. Heeft u een Wlz-indicatie, dan kunt u voor cliëntondersteuning rechtstreeks contact opnemen met MEE Zuid-Holland Noord via het telefoonnummer 088 - 775 2000. Bekijk dienst

 

undefined