geen

Geld: wat doe je ermee? 

Na je 18e jaar krijg je een eigen inkomen en moet je veel dingen zelf gaan betalen. Als je op jezelf woont komt er nog meer bij kijken. Je krijgt van allerlei organisaties post en je moet vele rekeningen betalen. Ook wil je natuurlijk geld overhouden om te kunnen eten en leuke dingen te kunnen doen. In deze cursus leer je op een goede manier omgaan met je geld en hoe je je administratie het beste kan bijhouden.

Voor wie

Mensen met een licht verstandelijke beperking.

Doel

Het leren omgaan met geld, op tijd betalen van je rekeningen en bijhouden van je administratie.

Inhoud

Een training bestaat uit zes bijeenkomsten van twee uur. In de training leer je hoe je kunt rondkomen met je geld, krijg je overzicht over je inkomsten en uitgaven, leer je omgaan met je post en met reclames. En je leert welke toeslagen er zijn en welke verzekeringen je moet hebben.

Belangstelling?

Heb je belangstelling voor deze training dan kun je dit via een belangstellingsformulier aan ons kenbaar maken.

 

Ernst 300x300

Ernst wil zijn financiën op orde en zijn leven weer op de rails

Ernst heeft autisme en is moeilijk lerend. Hij liep vast bij de opvoeding van zijn kinderen. Zijn cliëntondersteuner vermoedde dat er meer aan de hand was. Ernst bleek een schuldenprobleem te hebben. Zijn cliëntondersteuner regelde bewindvoering. Ook coördineerde ze bij het krijgen van opvoedondersteuning en een dagbesteding.

Lees meer ...

Andere diensten in gemeente

  • Cliëntondersteuning Wmo

    Wij geven advies, informatie en ondersteuning op maat. Deze ondersteuning heet cliëntondersteuning. Samen kijken wij wat nodig is, zodat u zelf weer verder kunt. Bekijk dienst

  • Cliëntondersteuning Wlz

    De Wet langdurige zorg (Wlz) geeft u recht op onafhankelijke cliëntondersteuning. Deze ondersteuning is onafhankelijk van zorgaanbieders. Heeft u een Wlz-indicatie, dan kunt u voor cliëntondersteuning rechtstreeks contact opnemen met MEE Zuid-Holland Noord via het telefoonnummer 088 - 775 2000. Bekijk dienst

 

undefined