Ervaringen

Lummie.jpg

”Manon heeft ons rust gegeven”

Ondanks dat Lummie de Lange (67) door een herseninfarct ernstig gehandicapt is geraakt en 24 uur per dag zorg nodig heeft, wil haar partner Yolanda van Velzen haar graag thuis verzorgen. Om dat te kunnen regelen heeft ze echter te maken met tijdrovende bureaucratie. Ze is dan ook heel blij dat MEE-consulent Manon Liest haar door de papieren jungle leidt.

Lees meer ...
Mats op weg1.jpg

Nooit meer met het busje mee. Mats op weg.

Sinds een tijdje gaat de 17-jarige Mats van Dijk alleen naar school. Bus 22 brengt hem in minder dan tien minuten naar zijn school. Voor Mats zijn deze ritjes in zijn eentje best bijzonder: hij heeft het syndroom van Down. De vaardigheden die hij nodig heeft om zelfstandig met het openbaar vervoer te reizen leerde hij van Irene van Harten, zijn MEE op Weg-trainer.

Lees meer ...
Corne.jpg

‘Deze hulp is goud waard’

Corné van Houten kreeg het twee jaar geleden uit het niets extreem benauwd. Hij raakte zijn bewustzijn kwijt en kwam ernstig beperkt uit een maandenlange diepe slaap op de intensive care. Sinds een jaar woont hij weer thuis bij zijn vader Reinier die hem intensief en liefdevol verzorgt. Met behulp van MEE zijn een hoop praktische zaken geregeld die dat mogelijk maken.

Lees meer ...
Tonnie-1defweb.png

Tonnie vindt schoonmaken zelfs leuk!

“Sinds een jaar of drie ben ik gedetacheerd bij VTV, via wat nu Werkse heet. Het vroegere Combiwerk. Daar ben ik terechtgekomen omdat ik in de jaren negentig heel ziek geworden ben. Ik had het benauwd en hoestte veel, ik had weinig zuurstof en voelde me heel slecht. Ik heb de ‘langzaam leren school’ gedaan, en dan krijg je aan het einde geen diploma.

Lees meer ...
Ivy300x300.png

Beweegcoach Ivy weet het zeker: 'Sporten is veel meer dan alleen beweging!'

Mijn werk als beweegcoach is fantastisch! Ik heb echt het gevoel dat ik iets kan betekenen voor mensen die dat nodig hebben. Bewegen en sporten is belangrijk, maar niet voor iedereen vanzelfsprekend. Zeker niet als je een beperking hebt. En daar kan ik, samen met hulpverleners van andere organisaties, iets aan doen.

Lees meer ...
Chadrick 300x300

Chadrick en zijn ouders kregen handvatten om met zijn autisme om te gaan

Chadrick heeft een vorm van autisme. Dat gaf conflicten thuis en op school. Toen het gezin er met andere hulpverleners niet uitkwam zette de GGD ze op het spoor van cliëntondersteuning. De ouders en school kregen handvatten om beter met Chadrick om te gaan. En het gezin werd geholpen met andere problemen.

Lees meer ...
Claudia 300x300

Claudia vindt het leuk om smoothies te maken

Claudia is moeilijk lerend. Ze werd gepest, spijbelde veel en zat op verschillende scholen waar ze steeds vastliep. Ze ging naar het praktijkonderwijs en wordt begeleid door een consulent van MEE. Samen maakten ze een toekomstplan. Ze loopt inmiddels stage, een belangrijke stap op weg naar een betaalde baan.

Lees meer ...
Carola 300x300

Carola weer in haar kracht dankzij netwerkversterking

Carola is chronisch ziek. Ze raakte in een isolement, kwam de deur niet meer uit en werd depressief. Na advies van een vriendin kwam ze bij een cliëntondersteuner terecht. Die stelde de juiste vragen. Zo werd de kern van haar probleem duidelijk. Als oplossing werd samen met Carola haar netwerk versterkt.

Lees meer ...
Ernst 300x300

Ernst wil zijn financiën op orde en zijn leven weer op de rails

Ernst heeft autisme en is moeilijk lerend. Hij liep vast bij de opvoeding van zijn kinderen. Zijn cliëntondersteuner vermoedde dat er meer aan de hand was. Ernst bleek een schuldenprobleem te hebben. Zijn cliëntondersteuner regelde bewindvoering. Ook coördineerde ze bij het krijgen van opvoedondersteuning en een dagbesteding.

Lees meer ...
lr shutterstock_464181605.jpg

Onbewerkt Talent gezocht

Onbewerkt Talent gezocht! Ben jij tussen de 18 en 27 jaar? Wil je dolgraag aan passend en betaald werk komen, maar lukt dat maar niet?

Lees meer ...

Stuur ons uw verhaal!

Wij vinden het leuk als u uw ervaringen met ons deelt.
Stuur uw verhaal naar communicatie@xtra.nl

 

Meer MEE-verhalen

De verhalen in het MEE-verhalenblog zijn opgetekend door medewerkers, cliënten of (werk-)relaties van MEE. Het thema is de dienstverlening van MEE aan cliënten en de ervaring van cliënten of relaties hiermee.
Zo laten we zien wat de inzet van MEE oplevert.
Alle namen van betrokkenen zijn geanonimiseerd of er
is specifiek om toestemming gevraagd om de naam te mogen vermelden.